Riding og hundekjøring

Ikke alle er like glade i å gå eller sykle, men det betyr ikke at du ikke kan oppleve den norske naturen på andre måter. Valdres har flotte skoger, vidder og fjell å by på og disse kan du blant annet utforske fra hesteryggen eller fra en hundeslede. Mulighetene er mange og det finnes tilbud for nybegynnere og for de som er mer erfarne. Det er lurt å tenke litt på hva du ønsker deg fra turen før du bestiller, og ikke minst er det viktig at du er ærlig med seg selv om hvilket nivå du er på.

Rideturer i Valdres

Sommeren er den beste tiden for å utforske viddene og skogene i Valdres, og det finnes flere hestesentre som kan ta deg med ut på tur. På Golsfjellet ligger Storefjell Hestesenter hvor barna kan få prøve seg på korte leieturer, eller du kan bli med på to-timersturer med hele familien. For de som er komfortable med lengre perioder i salen arrangeres det også både halv- og heldagsturer. På vinterstid kan hele familien bli med på kanefart. Da sitter du i en gammeldags slede, under tunge og varme tepper, mens hesten kjører en hyggelig runde i vinterlandskapet.

På Beitostølen kan du ri innover i den sørlige og østre delen av Jotunheimen sammen med Fjellrittet. Her kan du også ri dagsturer, men de mest populære turene går over flere dager med overnatting på fjellstuer, hoteller og hytter. De arrangerer også villmarksturer hvor du overnatter i lavvo, og hvor du har med deg alt du trenger i hestenes saltasker. Er du med på en vanlig flerdagstur så blir bagasjen fraktet til overnattingsstedet. For de lengre turene er det en fordel at du har noe erfaring med riding fra tidligere. Fjellrittet tilbyr også kanefart på vinterstid.

Ikke langt unna ligger også Myhre Gård, hvor du kan få enten undervisning eller bli med på turer i skog og mark. Myhre Gård tilbyr også spesielle opplegg for større grupper.

I Etnedal finner du Gamlestølen, som også har en besøksgård som tilbyr ridning. Her kan barna få en leietur på gården eller du kan ri i alt fra en halvtime til mange timer. Blant annet arrangeres det egne turer til både Langevann, Jomfruslettfjell og Spåtind. Det er også mulig å bestille instruksjon på bane eller egne turer med mer trav og galopp.

Hundekjøring i Valdres

Enten det er sommer eller vinter så kan du kjøre hund i Valdres. Beito Husky Tours tilbyr turer med vogn på sommeren, og med slede på vinteren. Med over 50 hunder er dette en aktør som har mye å by på, og de tilbyr også vandreturer hvor huskyene er med som selskap og bagasjebærere. Bjerkeli Villmarksopplevelser tilbyr også turer med husky, både på sommer og vinter. Sommervognene har sterke hjul og er perfekte for turer gjennom små stier i skogene og på viddene. På vinteren brukes store sleder som enkelt skjærer gjennom vinterlandskapet. Det tilbys kortere turer på kun et par timer, så vel som overnattingsturer hvor du virkelig får oppleve naturen. Her vil du føle deg som en virkelig eventyrer og du vil få sett Valdres fra en helt annen side.

Turene går uansett være og føre, ettersom både vogner og sleder kan tilpasses etter sesongen, og ikke minst så kommer hundene seg frem uansett. Det er viktig at du har gode klær og sko, spesielt dersom du skal på overnattingsturer på vinteren. Er du godt forberedt så blir dette en opplevelse du aldri vil glemme, og det er også den perfekte måten å få barna interessert i naturopplevelser på.Privacy Policy